Guardiola går inte till Premier League

Pep Guardiola är förmodligen världens mest eftertraktade arbetslöse tränare just nu. Spekulationerna om hans nästa klubbadress är naturligtvis vilda just nu och enligt Aftonbladet så kommer han att hamna i England, förmodligen i Chelsea. Jag tillåter mig att tvivla på det.

För det första finns det inget som tyder på att han skulle trivas i kallare klimat, som spelare spelade han förrutom i FC Barcelona dessutom i Italien, Qatar och Mexico, alla i varma länder alltså.

För det andra så lämnade han ju FC Barcelona för att han ansåg att pressen blev för stor, då vore det knappast rätt att ge sig av till England. Kraven från fans och tidningar är förvisso stora i Spanien, men det finns inga elaka tabloider och inga huliganer. Då vore det mera rimligt att han gick till en klubb på mellannivå i Spanien eller Italien.

Det enda som kan tala för Premier League är pengar och ambition. De brittiska toppklubbarna är nog de som skulle kunna erbjuda honom mest betalt om vi utgår ifrån att Real Madrid är uteslutet. Vill han dessutom ha en rimlig chans att vinna Champions League igen så är väl Chelsea inget dumt val, men jag tvivlar som sagt på att de kommer att bli så.